07-09-10

Pompoenpannenkoekjes

Wat te doen met die grote pompoen? Buiten een pompoensoepje of roergebakken zoals in dit recept kan je ook lekkere pompoenpannenkoekjes maken. Trouwens een ideaal recept voor de zoetebekken die last hebben van lactose intolerantie! Je gaat als volgt tewerk:
  1. maak allereerst van pompoen een puree op dezelfde wijze zoals je appelmoes maakt. Voeg er wel geen suiker, zout of wat anders aan toe. Van 1 kg pompoen heb je ongeveer 600ml puree.
  2. Meng 100 gr bloem met 1 theelepel bakpoeder en 20 gr witte suiker met een snuifje zout
  3. in een andere kom meng je 300 ml pompoenpuree met 125 ml melk (de lactose intoleranten nemen dan bruiswater) met 20 gr gesmolten boter
  4. meng alles samen tot een glad beslag, indien nodig voeg je er nog melk of water aan toe
  5. laat 1 uur rusten
  6. zet een pan op het vuur, best niet te hoog en gebruik telkens een klontje boter of beetje olie bij elke nieuwe pannenkoek die je bakt. deze pannenkoeken heeft wel een langere baktijd nodig, 2 min de ene kant, 1 min andere kant
Je kan ook de pompoen vervangen door appelmoes, banaanpuree of yoghurt. Als je ze zo klein bakt als blini's dan is dit een makkelijk dessert voor wanneer er gasten komen, met een bolletje ijs is het helemaal af! Wanneer je ze tevoren bakt hoeft je ze enkel nog op te warmen dan.
De pitjes van je pompoen niet weggooien, want je kan er dit meedoen!
Let op! Pompoenpannenkoekjes bakken duurt iets langer dus wanneer je kids die zo snel naar binnen slaan heb je net even dat gevoel dat je krijgt wanneer je een half uur garnalen hebt gepeld en die nadien na 2 happen op zijn. Maar dat rare gevoel gaat meteen over wanneer je die genietende snoetjes ziet!

1 opmerking:

  1. mmmmh, die wil ik volgende keer ook wel eens proeven

    BeantwoordenVerwijderen