27-10-2011

Placematboterhamzakske voor de juffen!

Het placematboterhamzakske heb ik afgekeken van Mme Zsazsa, bij ons 'tHuis noemen ze het een boterhampakske. Ik vind dit een ideale brooddoosvervanger.

  1. Het neemt niet zoveel plaats in de boekentas. 
  2. Ze eten niet op de tafel maar op hun eigenste kleine tafelkleedje. 
  3. De boterhammetjes blijven er lekker vers in. 
  4. Als ze thuiskomen hoef ik geen 3 brooddozen af te wassen of in de vaatwas te proppen die dan gelijk  halfvol zou zijn, nee, ik neem een  vaatdoek en een theedoek en deze is zo proper. 
  5. Op dinsdagavond gaan ze in de was en op vrijdag. 
  6. Het neemt heel weinig plaats in de kast wat ook heel belangrijk is!
  7. Das allemaal positief, alleen... één nadeel misschien, de boterhammen kunnen wat plat zijn, maar ik heb er nog niemand over horen klagen!


Omdat de juffen morgen gevierd worden door de kinderen in 't school met een heus juffenfeest (de meesters horen daar trouwens ook bij) wil ik ze ook in de bloemetjes zetten want ze verdienen het! Omdat zij ook allemaal vaak blijven eten dacht ik awel kijk, ik maak het ze een beetje makkelijker, smakelijker, vrolijker... 
Ik geef ze een boterhampakske! 

Nu als je nog geen ervaring hebt met toile-cirée dan kan je wel eens een struikelblok tegen komen.  Als je dit stikt op de goede kant dan merk je al vlug dat je voetje blijft haperen en moeilijk dus vooruit gaat. Hoe kan je toile-cirée best stikken? Om dit te vermijden leg je een blad papier deels mee onder je voetje. Zo kan je met gemak verder stikken! Hey als dat nu niet simpel is zeg!
Vier pakskes voor vier krakskes van juffen. 
En een héél fijne vakantie gewenst!

groeten van ons 'tHuis!

3 opmerkingen: