09-02-2012

BOEkentasHet is geweten, Willem heeft engelengeduld. Hij heeft lang mogen wacht op zijn BOEkentas. Zijn vorige boekentas was stuk en had een nieuwe nodig. Niet zomaar een nieuwe, graag een boekentas in koevel! vandaar de naam BOEkentas... Maar waar moet je dat gaan zoeken en als je ze dan al kan vinden zijn ze pokkeduur. Dus ik zou ze zelf wel maken... Jawadde...

Hij is al aan het wachten van nog voor de herfstvakantie. Ging op zoek naar een goei velleke maar vond ze én te duur én te zwaar. Vond er wel andere dingen om dit  te maken.
Na nog een paar weken na te denken nam ik hem mee naar Ikea, (de prijs van een koevel was daar te doen) Met grootste concentratie koos hij zorgvuldig zijn velletje uit. Dacht dat ik het wel even tijdens de kerstvakantie zou fixen maar niets was minder waar want de schoenmaker waar ik de sloten zou halen was... gesloten. 

Na weken van twijfelen van "zou ik er wel aan beginnen" of  "hoe moet ik daar nu aan beginnen" ben ik toch maar in gang geschoten. Een extra handigheidje voor als hij een grote meneer is later, kan hij de rughengsels verwijderen door middel van een rits, éla, niet slecht bedacht hé! Deze zijn trouwens gedubbeld met een stuk leer van een oude leren jas, kwestie van beetje te recykleren.  De bodem heb ik verstevigd met een extra lapje koevel waartegen ik een stuk stevige folie om lampenkapppen mee te maken heb gekleefd. 

Of ik er nog eentje zou maken? 't Was wel leuk eigenlijk maar best wel zwaar voor deze machine. Heb de BOEkentas niet eens gedubbeld omdat de 2 delen tegen elkaar al dik genoeg waren voor mijn machine. Dus momenteel niet voor herhaling vatbaar wil ik mijn machine nog wat sparen... 

6 opmerkingen:

 1. amai,wat een pràchtig werkstuk! Proficiat! Tof! ik ben spra-ke-loos !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi en origineel. Ik moet er binnenkort nog aan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. on-ge-loof-lijk!! echt niet te doen gij! zó mooi gemaakt en nog origineel ook

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zo'n BOEkentas, alleen de naam al, hahaha.

  Handig die rits inderdaad. Prachtig gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ondanks alles is het eindresultaat wel super mooi geworden!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. .... OOOHHHH Wat ben ik al HEEEL lang verliefd op die boekentas!

  BeantwoordenVerwijderen