19-06-2012

Jam!


Fruit is altijd lekker, maar bij ons 'tHuis komt het wel eens voor dat er een paar stukken blijven liggen tot ze overrijp zijn. Die gaan samen de pot in en daar maken we heerlijke confituur van. 
Deze keer abrikoos, nectarine en vlierbloesem!

  • mix de overrijpe stukken fruit 
  • voeg een goeie scheut vlierbloesem toe (al naargelang de hoeveelheid fruit)
  • 1 geperste citroen
  • weeg deze samen af
  • ik gebruik meestal de 1/1 minuutsuiker dus evenveel suiker als fruitmix
  • 4 min doorkoken en afgieten in zuivere potjes

PS. handmade labelstamp van ons 'tHuis ©.


2 opmerkingen:

  1. Zo gezellig verpakt!!! Spijtig dat er dit jaar zo goed als geen kersen aan onze bomen hangen in de tuin, vorig jaar had ik 8 potten heerlijke confituur. Zal al blij mogen zijn als ik er nu 2 en half zal hebben, ha ha...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er heerlijk puur natuur uit! Ik ga het ook binnenkort eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen