04-04-2013

Opendeurdagen Bijencentrum De RaamEnige tijd geleden poste ik hier een bericht  dat we gestart waren met een cursus imkeren. 
Ondertussen zijn we een aantal maanden verder en zit ik in de werkgroep van Bijencentrum De Raam, echt gestoken dus. Nog even en we slaan onze deuren en armen open voor het grote publiek en kan je genieten van rondleidingen, demonstraties, wandelingen enzomeer...

Imkeren is de laatste tijd " een hot item" want het komt nogal in het nieuws, al is het vaak negatief omdat het nog steeds niet zo goed gaat met de bijtjes. Om Bayer en consorten te overtuigen dat een aantal insecticide écht slecht zijn voor onze bijtjes komt er daar niet in, ah nee hé want dat kost te veel banen. Dat de bijen gratis en voor niets werken daar denkt men niet bij na, dat de bijen echt een noodzaak zijn, daar denkt men ook niet bij na maar goed een tijdelijk verbod op drie neonicotinoïden ligt op tafel in Europa maar kreeg nog geen meerderheid, gelukkig stemde België voor en lanceert België een Bijenplan om hen te redden! 

En rara wie staat er op de achtergrond zich scheel te kijken naar een bijtje? Inderdaad onze kleine imker Willem, zo trots dat hij een steentje kan bijdragen! 

1 opmerking: