27-10-2013

Rok en Rol bij ons t'Huis...


Ondertussen meer dan een half jaar geleden kreeg ik van een aangename madam een mailtje, of ik interesse had om een van mijn "creaties" te tonen in Rok en Rol een tv programma van Vitaya gepresenteerd door Karolien Verbanck een crea-bea die van aanpakken weet in recycle, upcycle  en allerhande creatieve ideetjes.

Via een zeer creatief buurmeisje was ze bij mij terecht gekomen. Ik moest er toch eens even over nadenken. Ik heb helemaal geen gezicht om op tv te komen. Laat staan iets zeggen met mijn dialect dat er moeilijk uit te krijgen is en als ik al "netjes spreek struikel ik meteen over mijn tong".  Na een beetje bedenktijd dacht ik, hey zeg, dat is gewoon "van ons 'tHuis en eigenlijk waarom ook niet." Onze kinderen zijn eveneens creatief (van wie zouden ze het hebben) dus die werden er ook bij betrokken.

Midden in de zomervakantie werd de opname gepland, een kuiswerk ging er aan vooraf, vooral dan in de keuken aan de lange tafel want daar zou het gebeuren. Het zweet brak me uit toen toen ik hoorde dat ze ook een aantal sfeerbeelden zouden opnemen... oei, als daar maar niet te veel rommel ligt... of een toevallige spinnenweb... Zelfs een oude kapstok die ik geen plek kon geven kreeg een plekje op die camera. En dan de opnames zelf, ai ai, daar ben ik dus echt niet voor in de wieg gelegd hoor, moet je proberen in de camera te kijken als er iemand naast zit, volgens mij dwalen regelmatig mijn ogen de camera uit. Alleszins bij de keuken is het niet gebleven want er werd nog op meerdere plekjes in huis ingeblikt. Dus als je de rommel ziet in ons atelier, dat is dus het leven zoals het is bij ons 'tHuis!

Die bengels daarentegen die konden er wat van! Dat ging vanzelf, spontaan, helemaal erin! En zo schattig Anna achter haar eigenste naaimachientje! Willem Fien en Anna met hun zelfgemaakte lievenheersbeestkostuum uit jawel, een kapotte parasol! Zelfs een of ander beest met wel heel aparte verf geschilderd, nieuwsgierig ondertussen?

Aanstaande maandag is de eerste aflevering om 20.30u, wanneer de kids erop zullen komen konden ze niet zeggen, die zouden er zo tussendoor komen. Ikzelf kom in de aflevering I Do, eentje van de laatste afleveringen en misschien ook tussendoor. Dus die digicorder is voorgeprogrammeerd en zal hier dus elke aflevering opnemen. Ik kijk er toch naar uit om onze klestkopjes te kunnen zien en zij zijn natuurlijk ook heel nieuwsgierig of er alles gaat opkomen.

Al bij al, het was een zeer fijne ervaring die ik met onze kindjes heb mogen meemaken en als we hierdoor andere hun vingertjes ook laten kriebelen dan is ons doel toch gelukt! Let's go Rok en Rol!

7 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd en ga kijken!
  Tja, het is zoals het is en dat is het beste ook! Doe zo verder!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn! De digicorder staat hier ook klaar. Ik ben benieuwd. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hej, fijn! Ik ga ook zeker kijken! Ik ben zeker dat het geweldig is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. o jeemig ik kan me voorstellen dat je daar wel even twee over moet nadenken inderdaad (troepjes technisch gesproken dan). Maar wel super gaaf natuurlijk!!! Kunnen we die Belgische zender ook in Nederland ontvangen??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merula, ik geloof dat jullie in Nederland deze zender niet kunnen ontvangen. :-( Dus we nemen maar foto's van de tv haha!

   Verwijderen
 5. Haha, ik zag je zoon op tafel staan! Super zeg!!!!

  Katrien x

  BeantwoordenVerwijderen