13-09-2010

Perzikenconfituur

We hadden in onze winkel en winkel wil bij ons dus zeggen daar in die ruimte waar alle voeding staat nog een doosje verrimpelde perziken. Bij de meeste mensen belanden die in de groene container of composthoop, maar hier niet... Samen met nog een collega verrimpeld appeltje maakte wij er confituur van. Wil je ook eens genieten van een zeemzoete geur die je neusgaten en smaakpappillen prikkelt? Hierbij het receptje:

  1. schil het verrimpeld appeltje en maak er appelmoes van
  2. schil en ontpit de verrimpelde perziken en mix deze samen met de appelmoes
  3. weeg het gewicht van deze mix en neem hetzelfde gewicht in gelfix 1:1 suiker
  4. doe er nog 2 zakje s vanillesuiker bij
  5. kook deze al roerend 4 min goed door
  6. giet af en potjes
  7. en "t ziet er als volgt uit...

voor de vakmannen onder jullie, ja ik weet het ik heb hem niet afgeschuimd, maar 1 ik heb geen schuimspaan en vooral 2 ik vind dat best wel lekker die schuim in de confituur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten