Heb je dat ook wel eens dat je zegt "ik heb niet veel tijd om te koken, trouwens er is bijna niets meer in huis". Als je standaard in je vriezer bladerdeeg hebt liggen kan je er altijd nog een snelle én gezonde hap van maken. Met de overschotten in je koelkast ga je als volgt tewerk:
- je stooft je groentjes aan met wat look en provencaalse kruiden bv de onderste op de foto hier zijn oesterzwammen en een stronkje witloof, het bovenste op de foto is venkel aangestooft met verse tijm
- je laat deze afkoelen terwijl je de bladerdeeg laat ontdooien
- de afgekoelde groentjes leg je op een stuk bakpapier
- bedek deze met de bladerdeeg
- smeer deze eventueel nog in met wat gesmolten boter
- 15 a 20 min in oven van 220°
- wanneer klaar, gelijk omdraaien en op een bordje leggen
- strooi er wat feta of geitenkaas over, laat eventueel geitenkaas nog smelten onder grill
- smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten