Bij ons is het sinds een tijdje een beetje "in de mode" dat wanneer je bij iemand op bezoek gaat iedereen een paar hapjes maakt en deze meebrengt, zo staat de gastvrouw niet een halve dag of meer in die keuken te knoeften. We kregen afgelopen vrijdag volk over de vloer en reed langs de bakker om lekker vers brood, 2 zelfs én ongesneden. Want ik maakte voor een keertje broodbeleg. Tomaten-kaas beleg en zalm-courgettesalade met wasabi. Ik maakte genoeg dacht ik want voor de volgende dag kreeg ik weer volk over de vloer maar kon wat anders gaan verzinnen want het was de eerst avond al op. Het was héérlijk!
tomaten-kaasbeleg
- 50 gr pijnboompitten
- 50 gr zongedroogde tomaatjes in olie
- wat rucola
- 200 gr vette roomkaas
- 200 gr geitenkaas (of potje Chavroux)
- 40 gr rode pesto
- zout en peper
Laat de tomaatjes uitlekken en snijd ze in kleine stukjes
Was de rucola en hak ze fijn samen met de pijnboompitjes
Roer de roomkaas met de geitenkaas en pesto
Voeg de rucola en pijnboompitten toe
Breng op smaak met zout en peper
3 tot 4 dagen houdbaar in koelkast
Zalm-courgettesalade met wasabimayo
- 200 gr courgette
- 1 kleine ui
- 2/3 pakje gerookte zalm
- 50 gr zongedroogde tomaten
- 1 el kappertjes
- zout en peper
- mayonaise (ik gebruikte van Delhaise op basis vanolijfolie)
- wasabicreme
Was de courgette, dep droog, liefst niet schillen (voor de kleur in de salade), snij in kleine blokjes. Snipper de ui en courgette beetgaar in beetje olijfolie de ui en courgetteblokjes. Laat afkoelen.
Snipper de zalm en zongedroogde tomaten en hak de kappertjes.
Meng alles samen.
Meng mayonaise met wat wasabicreme naar smaak, mag iets straffer zijn want bij het mengen komt de smaak milder en meng dit bij de salade. Breng op smaak met zout en peper.
4 tot 5 dagen houdbaar in koelkast
Serveer bij dit beleg grof gesneden donker brood.
gelijk wij bij ons 'tHuis zouden zeggen "in nen hik en nen flik klaar"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten