04-06-2011

Zomerse watermeloensalade met Halloumi

Op zo'n hete dag als vandaag smaakt een frisse salade heerlijk. Dus vandaag eten we een zomerse salade van watermeloen met Halloumi.

Halloumi is een kaas uit Cyprus origineel gemaakt van geiten- en schapenmelk. De industriële kaas is gemaakt van vooral koemelk en geiten- en schapenmelk. Ze is wit en heeft een zichtbaar gelaagde vaste structuur. Lijkt op mozzarella, smaakt zouter. Er zitten ook kleine blaadjes munt in verwerkt, traditioneel bedoeld als conserveermiddel.

Voor deze salade een mengeling van restjes sla zoals ruccola, veldsla en spinazie.
Blokjes Halloumi, watermeloen, rode ui en een dressing van olie, balsamicoazijn, vlierbloesem-sinaasappelgelei peper en zout en als afwerking wat maanzaad. Meng alle ingrediënten op het laatste moment anders worden de slablaadjes veel te wak.



Smakelijk en veel zomerse groen(t)en van ons 'tHuis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten