26-07-2011

Pompoenwafels

Na een weekje vakantie stond niet alleen het gras hoog. Ook het onkruid stond 1m hoog (stond eigenlijk al hoog voor vertrek), een aantal gladiolen waren reeds half uitgebloeid, lelies kwamen piepen... maar ook een aantal pompoenen waren klaar om te verwerken naar wat lekkers zoals een pompoensoepje, of zoals hier wat ik al eerder poste.



En dacht je van pompoenwafels?!
Ideaal voor lactoseïntolerante mensen zoals de 3 kletskopkes en ons 'tHuis zelf.

Wat heb je nodig?
  • 500 gr geraspte/gerapste pompoen
  • 250 gr bloem
  • bakpoeder (voor aantal gr. kijk naar verhouding bloem)
  • 150 gr suiker
  • 2 geklutste eitjes
Hoe maak je het?
  • Meng de bloem, bakpoeder en suiker in grote mengkom
  • Doe er de pompoen door
  • Meng alles lekker met je handen net zoals je een deeg kneed
  • Doe er nadien de geklutste eitjes door 
  • Bak de wafeltjes af , vet altijd goed in want plakt beetje aan je wafelijzer (best geen te dikke wafeltjes)


2 opmerkingen:

  1. awel, van de moment ik een pompoetje krijg (binnekort zal dat wel eens langskomen zeker)ga ik dit een s proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. PERFECT! heb net een grote pompoen gekocht voor men receptje deze week maar had maar een kleine nodig, ze hadden geen kleine meer in de winkel. Ik ga met de rest dus wafels bakken...Allee, de kroost zal blij zijn! bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen