31-10-2011

Juffrouw Mieke is stout

Juffrouw Mieke is eigenlijk een geit. Een vriendin zei me in begin, "meid, een geit leert je vloeken". 

Tot een paar weken terug viel dat best mee. Twee weken geleden zat ze een hele avond te bleiten tot ik tegen de man des huizes zei "geeft ze nen tut dan stopt ze misschien met bleiten!" En er was gewoon niets aan te zien. Een paar dagen later was het vanzelf voorbij gegaan. 

Maar vandaag heeft ze me doen vloeken! Ze liep plots op het dak van het schuilhokje! Ik had daar geen 20 min geleden een ton ofwel kippenlegnest neergezet en blijkbaar was ze langs daar het dak op gesprongen! Wie denkt die wel niet dat ze is, het paard van Sinterklaas of wat! Op zich valt dat eigenlijk wel mee, maar ze deed aanstalten om in het weitje te springen bij de konijntjes en cavia's en dat was echt niet wat ik wilde! Ik kwam naderbij, nam nog vlug een kiekje (das was weer een meevaller dat het fototoestel buiten lag!) vloekte tot het de verre buren konden horen, ze sprong eraf en ik nam snel dat kippenhok weg.

Maar terwijl ik die ton in een andere weide plaats staat madam daar plots ook! De vraagtekens vlogen boven mijn hoofd, hoe kan dat nu weer, die poorten zijn toch toe! Even later toen ik ze wilde lokken met een hapje zag ik hoe ze het deed... ze had het gat gevonden waarlangs de kippen van de ene weide in de andere kunnen! Plat op haar buik kroop madam door het gat! Dat heeft onze super hulp Albin snel voor de helft kleiner gemaakt en hopelijk blijft ze nu waar ze mag blijven of anders stuur ik ze naar Sinterklaas die kan ze misschien wel gebruiken om de pakskes op het dak te brengen...
Zie je de rode borstels die tegen de palen van hun schuilhok hangen? Dat zijn gewone borstels om mee te  "keren", ideaal voor als de dieren jeuk hebben, ze kunnen zich naar hartenlust schuren tegen die borstels en de omheining daar blijven ze (voorlopig) af.


De geit was niet de enige die op het dak kan zitten, deze familie of beter gezegd dakbewoners hebben ook hun weg naar "hét dak" gevonden. En Maurice die kraait uit volle borst op de meest onmogelijke uren, en niet omdat net die klok is verzet hoor!


2 opmerkingen:

  1. Haha, je hebt het er maar druk mee! Maar wel een heel grappig stel zo daar bij jou! Enneh, de geit, was ze niet tochtig toevallig? (weet niet hoe dat zit bij geiten maar een tochtige koe maakt veel lawaai en is stront-vervelend! ;-)) X!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tochtig? Eu wiebelt ze dan veel met haar staartje en laat ze dan zogezegd héél veel scheten??? Daar kan ze met momenten ook wat van hoor, maar das dan wel grappig :-)

    BeantwoordenVerwijderen