21-10-11

Opgeruimd staat netjes want de Janome komt er aan!

Welkom thuis Janome Memorycraft 6600! 

Wat voorafging was voornamelijk veel gevloek op de naaimachine die eigenlijk nog niet op leeftijd was maar wel al even duur aan herstelkosten was als de aankoopprijs zelf. Omdat de frustratie stilaan de bovenhand nam bij het naaien en meermaals de machine blokkeerde met een half afgewerkt kledingstuk er tussen maakte ik de keuze, of een nieuwe machine en dan maak ik zelf de gordijnen én nog kleertjes voor de kids of ik kap met mijn creatieve naai carrière. We zijn toch voor het eerste gegaan, als de gordijnen hangen is de kostprijs er al uit dus... 

Maar het was geen zicht, "den bureau" of beter gezegd de naaikamer was al weken lang een stort. Van zodra er een kast openging merkte je dat het daar al geen haar beter was. Met de komst van een nieuwe machine keek ik er naar uit om netjes te werken, dus stortte ik me in een opruimplicht met dit als resultaat.


                              
    
                                                          Zoek het verschil...


En hier is hij dan de Janome Memorycraft 6600!
Een geweldige machine die ervoor zorgt nog meer creatief te zijn.
(de oude is gedegradeerd)
Morgen post ik de eerste werkjes, de modellen liggen momenteel hun schoonheidsslaapjes te doen...

En als ik nu hier rondkijk staat het ondertussen al weer een beetje rommelig... ach... what the heck!2 opmerkingen:

  1. Ik ben heel blij dat je gekozen hebt voor een nieuwe machine! Wat houdt die memory craft in? (Ik heb "maar een gewone" Janome namelijk ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey! memory craft staat voor 152 verschillende soorten steken en ook voor mij het belangrijkste... een differentieel transport. Boven en ondertransport kan je dan aanpassen naargelang de behoefte van de stof, bvb soms als je stikt duwt de persvoet wel eens de bovenstof wat uit waardoor je op het einde een cm bovenstof langer hebt. Bij differentieel transport en een correcte instelling zorgt het dat je alle soorten stoffen "perfect" kan stikken, net wat ik nodig heb om gordijnen te naaien... Gekocht bij matri.nl in de koopjeskelder!

    BeantwoordenVerwijderen