30-09-2011

Stressloos de morgen door!

Heb jij dat wel eens dat je 's morgens de kinderen bij elkaar staat te brullen, ze in gang probeert te krijgen en hoopt dat ze dan zelf hun kleren aandoen en achteraf gezellig met jou een hapje eten aan de ontbijttafel en je al zingend de auto instapt en geen enkele boekentas bent vergeten?

Hier loopt het allemaal van een leien dakske! Geïnteresseerd? Lees dan verder...

Het begint al de avond tevoren, de tafel staat reeds gezellig gedekt met allerlei soorten aantrekkelijk ontbijtvoer. Dat is reeds op tafel gezet na het avondeten.

De boekentassen zijn  alweer voorzien van drank en koek die we nemen uit de schoolkoekschuif*.

De kleertjes voor de volgende dag worden reeds klaargelegd op hun daarvoor voorziene stoeltje.


De volgende ochtend kus ik mijn kindjes zachtjes wakker maar meestal kussen zij mij wakker want ze zijn op tijd naar bed gegaan zodat ze voldoende zijn uitgeslapen en dus van zichzelf wakker worden. Resultaat meestal goedgezind!

Ik laat ze niet naar beneden gaan vooreer ze hun kleertjes aanhebben. Die liggen dus reeds klaar op hun stoeltje in de badkamer (zelfs zo in volgorde van aantrekken...) Een heel schattig zicht wanneer de kids met nog slaperige oogjes op een rijtje op hun stoeltjes zich aankleden.

Dan komen ze aan een die reeds gedekte tafel. Ze nemen zelf wat ze willen en ondertussen smeert mama de boterhammetjes en doet deze in hun supergemakelijkboterhampakske.

Omdat alles zo van een leien dakske loopt en we al op tijd klaar zijn met eten kunnen ze rustig hun schoenen en jas aandoen en vertrekken we mét boekentas naar auto om al zingend (momenteel smurfenliedjes) op tijd  op school aan te komen.Ik heb mij een kast voorzien, "de schoolkast". Deze staat op een makkelijke plaats in de keuken. Daarin staat en ligt alles wat ze nodig hebben om hun boekentas te vullen.
Elke vrijdag kijken we gelijk hun agenda na en vullen we de boekentas reeds met koek en drank. En als alles in orde is smijten we de boekentassen in de kast en roep ik "ZO DIE KOMT ER VOOR MAANDAG NIET MEER UIT!" Iedereen wil die glinsterende oogjes van de kletskopkes zien als die zin eruit komt!


Dé schoolkast voorzien van drank en boterhampakskes
Elke vrijdag zwieren we de boekentassen in deze kast en zien we ze niet terug voor maandag morgen!


De schoolkoekschuif * is voorzien van koek, rozijntjes, 
stiften om hun naam mee op te schrijven en papieren zakdoekjes.
Een makkelijk overzicht en keuze van koek en meer.

Het belangrijkste... Stop ze op tijd in hun nestje! 
En eigenlijk even belangrijk... Sta op tijd op!!!


2 opmerkingen: