14-11-2011

Sweet Caroline!


En nu weten jullie bij deze ook mijn echte voornaam :-)

Omdat de man des huizes niet zo'n dessertman is komt dat ook niet zo vaak op tafel. Voor de kinderen moest ik het ook niet doen, die lusten niet meer dan de homemade cake.

Met de feestdagen maken vele de traditionele Tiramisu. Eigenlijk ben ik daar nooit zo zot van geweest. Ik lust geen koffie, de drank daarentegen die smaakt me meer. 't Is wel lekker maar niet "wauw" zoals ze bij "Mijn Restaurant" zouden zeggen... 

Maar beste dames of misschien wel heren nu heb ik een véél lekker toetje bedacht! "Sweet Caroline!" Een toetje van Mascarpone met aardbeiencoulis. Waarschijnlijk staat dat al wel ergens in een receptenboek maar toch dit moet ik met je delen. Maak het een keertje, je gaat het je niet beklagen, of misschien wel want de calorieën kan je tellen hoor! (Daarom zijn kleine potjes om in te serveren niet zo slecht) Het lekkerste is dat als je een schepje neemt telkens ook wat van die coulis erbij neemt. Zelfs 2 van de kinderen vinden het lekker, waar mag ik dat schrijven! (a hier hé!)

Recept:

  • mascarpone 500 gr
  • 9 el suiker
  • 6 el Baileys
  • 4 eieren
  • 250 ml room
  • aardbeien of kiwi want dat is nu hét seizoensfruit
  • paar pepernoten
Meng de 4 dooiers met 3 el suiker in de mengkom.
Voeg er de Baileys aan toe.
Meng met de Mascarpone
Klop de room met 3el suiker op en voeg toe.
Klop de eiwitten met 3 el suiker op en voeg zachtjes toe .

Mix de aardbeien met eventueel beetje suiker en vul kleine potjes met max 1/3.
Doe er het Mascarpone mengsel bij en laat opstijven in koelkast voor paar uurtjes.
Net voor het serveren kruimel je een paar pepernoten en strooi je over je toetje.

Smakelijk!


4 opmerkingen:

  1. Ik hou wel van koffie maar niet van koude en die koekjesdrets, dus dit Carolientje lijkt een goede vervanger ;0)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. pepernoten ? is dat hollands ? maar ik denk met verkruimelde vlaams speculaaskes ... mmmh

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @anoniem. Pepernoten is Hollands, speculaas lijkt er sterk op en kan je er ook voor gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen