03-02-2012

4 februari Wereld kanker dag

World Cancer Day - 04 februari

Wereldwijd zijn er 12,7 miljoen mensen die jaarlijks te horen krijgen dat ze kanker hebben en 7,6 miljoen mensen sterven jaarlijks aan deze ziekte. Zijn nogal eens getallen hé! 
Wist je dat er tegen 2030 26 miljoen nieuwe diagnoses worden verwacht en er 17 miljoen mensen sterven aan deze ziekte als er geen actie wordt ondernomen? 
30 tot 40% Kan voorkomen worden, dat is geen slecht nieuws hè, want één derde van de kankers kan worden genezen door een vroege diagnose en behandeling.

Op 4 februari is het Wereld kanker dag, een gelegenheid om de wereld samen te brengen in de hevige strijd tegen de wereldwijde kankerepidemie door middel van bewustmaking, voorlichting en het lobbyen voor verandering. 

Bij deze draag ik graag mijn steentje bij om via deze weg mensen wakker te schudden en samen te doen strijden tegen deze ziekte. Laat ons hopen dat door te vechten de bovenstaande getallen niet de waarheid worden over 18 jaar!

Via de onderstaande link kom je terecht op de site van World Cancer Day, daar kan je de info flyer openen.
Informatie flyer | Wereld Kanker Dag1 opmerking:

  1. Ja goed! 'T is ook een uitvretende kloteziekte. Ik zal er morgen een kaarsje voor aansteken. En jou dan gelijk een lange mail sturen want dat heb je wel verdient! Nu ben ik nog even aan het overleven (huis krijgen we niet warmer dan 17,4 graden, geen temp. om lang stil te zitten voor lang te typen.....)
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen