08-06-2012

Aftelkalender

Misschien ben ik wel erger dan de kids met het aftellen naar "de grote vakantie". Alhoewel... zij toch ook wel hoor. Alleszins, elke dag de vraag "hoeveel dagen nog" daar is verandering in gekomen. We maakten een aftelkalender met "wasstekken of beter gezegd wasknijpers..." en 31 cijfertjes... Ik zag op Printerest een vergelijkbaar iets maar kan het helaas niet meer vinden. Alleszins, ze hadden er een soort krans van gemaakt. Alle 31 hadden we niet meer nodig maar misschien dat we nog eens een keertje een maand lang aftellen dan kunnen we ze nog eens gebruiken. Elke ochtend lopen ze met hun drietjes naar de "aftelkalender" natuurlijk hoort daar het bijhorende gekibbel bij wie nu wel vandaag aan de beurt is om een knijpertje te verwijderen. Wie telt er nu niet graag af naar een leuke vakantie!Wil je ook deze aftelkalender maken, klik dan op deze link, print en knip ze uit en kleef  op wasknijpers of zelfs op magneetjes en tel samen met ons af naar de vakantie! Voor een langere houdbaarheidsdatum kan je ze ook nog plastificeren. Hop naar de grote vankantie!!!

6 opmerkingen:

 1. Leuk idee, maar dat zal voor volgend jaar zijn of zo. De kinderen tellen niet graag naar de vakantie af want ze gaan te graag naar school. in het weekend zijn ze vaak boos als ik zeg: neen geen schooltas want het is vandaag geen school. dat zal een zaagvakantie zijn hier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan kan je hem gebruiken om af te tellen naar een nieuw schooljaar. Onze kinderen hebben ook in die fase gezeten, leuk hé dat dat plots zo kan veranderen als ze wat groter worden...

   Verwijderen
 2. Tof zeg, ik tel absoluut mee af!!!! Kan nie wachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee! En dan de knijpertjes bewaren tot december, kun je er een adventkalender van maken :-) Aan elk knijpertje een klein snoepje/cadeautje, hoe leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die snoepjes zien wij ook wel zitten!!! Nog niet aan gedacht, goeie tip!

   Verwijderen
 4. Wat een super leuk idee. Hier zijn ze ook al volop aan het aftellen.

  BeantwoordenVerwijderen