09-06-2012

Hoogstraatse Aardbeienvlaai maken? Kinderspel!


Via Vlijtig kwam ik bij MoodKids terecht en kwam daar geweldige downloads tegen. Eat me... tja dat deed me denken aan een lekkere aardbeienvlaai... Moest toch nog naar de winkel dus bracht er kant en klare kruimeldeeg mee, slagroom en de enige lekkere echte Hoogstraatse aardbeien... mmm kinderspel! 
Terwijl de tweeling aardbeitjes sneden klopte de derde de slagroom bijna tot boter... en kwakte deze met veel plezier op de kruimelkoek (die vooraf gebakken was en afgekoeld). Ondertussen lebberde hij regelmatig de pottenlikker af. Samen dresseerde ze de aardbeitjes zorgvuldig en besneeuwde ze met poedersuiker het is te zeggen, ik moest ze erg intomen of 't had een sneeuwstorm geweest.


En deze treitertrol van een moeder zette eerst die ongeduldige schattige fooraapjes met mega watertanden eerst nog naast elkaar om toch maar een mooi kiekje te nemen met hun zelfgemaakte vlaai. Toppunt van geduld voor een kind nietwaar! Het ontbijt van 's ochtens duurt 10 keer langer, de vlaai was sneller op dan ze ooit hebben gegeten. Genieten toch! Alleen morgenvroeg op de weegschaal zal ik wel eens grommen denk ik... grrr!

6 opmerkingen:

 1. Mmmmmm, aarbeientaart is de lievelingstaart bij uitstek van mijn dochter en ze is bijna jarig
  ;-)En schiet je weegschaal gewoon een paar dagen over en geniet van je taart of van wat er overblijft, dat de kinderen het graag eten kan ook helpen voor de lijn denk ik wel eens, want die drie van mij zijn soms met het gebak weg voor het koud is :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, schitterende foto's en ik zou zo een stuk willen.
  Weegschaal gebruik ik enkel om bloem en suiker en zo af te wegen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er lekker uit! Heb net nog een stukje gehad (gewoon uit de winkel). Toch maar eens zelf proberen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. o mjam! En wat heerlijk zo dat samen lekkere dingen maken, inderdaad jammer dat het dan zo snel op is.....

  BeantwoordenVerwijderen