08-11-2013

Clean house?! # house on fire! # We Can Do It! # last part!Ach dat kunnen we nu niet gaan doen...

Maandag is mijn vaste poetsdag. Als er dan wat tussen komt heb ik nog steeds de rest van de week om het kot op orde te stellen.Vroeger had ik het op donderdag, maar met een weekend in het vooruitzicht heb je er amper wat aan. Ken je dat op donderdag plof je moe de zetel in, op vrijdag heb je bezoek en lap huis op stelten! Op aanraden van een vriendin ben ik naar maandag gegaan, een verademing! 

Maar zoals ik al eerder zei, met een hond in huis ben ik al snel elke dag ferme tijd 
met de stofzuiger bezig. Laatst kwam ik op Pinterest deze onderstaande tegen, eigenlijk had zij ze eerst gepint.  De rest van de week doe ik dit lijstje en toegegeven, het is gemakkelijker en het "ziet" er netter uit. Probeer het een keer voor een week en je zal het zien! Maar in 30 min ben ik toch niet klaar hoor!

En wie wast er nu graag? Laat staan die strijk! Eik! Over die strijk wil ik het even hebben. Ik vul mijn droogkast niet te vol, dan is de was meer kreukvrij gedroogd en hoef ik minder te hard te strijken.
Ik haal nooit de droogkast leeg zonder meteen de te vouwen, dit duurt hooguit 5 minuten. En leg de gevouwen was dan meteen in de mand. Datgene dat moet gestreken worden leg ik dubbel in de mand. Hierdoor lijkt mijn strijkmand een pak minder. Ik plan de droogkast zodanig dat ik bvb jeans en T-shirts meteen kan vouwen na het drogen. = Nog minder strijk!!!


Maar of ik nu de Mega Mindy of Sien en Maria ben van het cleanen ben... zijde zot!!!

2 opmerkingen:

 1. Oehie, ik zou mijn gepinde pins beter eens goed lezen...want mijn huishouden is een ramp !!!!
  ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Efficiënt huis-houden! Dat met die was en droogkast doe ik ook zo. Uit de droogkast, nog warm en opplooien wat gestreken moet worden leg ik netjes in de mand. I don't like ironing :(
  En het huishouden, tja, zie ik wel eens wat door de vingers. Met 5 ligt het amper 5 minuten netjes (zoals in de boekskes)
  ;)
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen