08-09-2010

Geroosterde pompoenpitjes

Tja, dus buiten de pompoenpannenkoekjes en salade van roergebakken pompoen kan je dus ook de pitten gebruiken van de pompoen. Een lekker borrelhapje of gewoon om op de tafel te zetten en bij het passeren er van te snoepen, lijkt me ook leuk om kado te geven. Je neemt dus de pitjes uit de pompoen en wast ze af in een vergiet. Ze voelen dan nog steeds glibberig aan maar je droogt ze af met een handdoek en zorgt ervoor dat alle pompoensliertjes weg zijn. In een braadslede met bakpapier leg je de pitjes, ze mogen niet op elkaar liggen. Bestrooi ze met wat zout, hiervoor neem ikzelf grof zout die ik door de vijzel draai. Daarna doe je ze in een voorverwarmde oven van 150° en laat ze een 45 min drogen. Smakelijk!


2 opmerkingen:

  1. Hé, 'k wist niet dat dat zo makkelijk gaat van die pitjes! Ook eens proberen de volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hè, je kan ze ofwel pellen maar dan blijft er niet veel van over of je knalt ze zo binnen. succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen