This is such a simple recipe, homemade pear flan!
Tegen je dit recept hebt gelezen, staat ze op de zelfde tijd in je oven! Dan hebben we nog niet gesproken over hoe lekker ze wel is! Zoals hier weer kinderspel.
- Bladerdeeg in vorm, zoals hierboven of in een springvorm kan ook
- 2 eitjes, 100 gr bloemsuiker, 100 gr amandelmeel, 1 zakje vanillesuiker en 2 dl room mengen
- 1 blik peren laten uitlekken en in schijfjes snijden, op deeg leggen
- mengsel over peren brengen
- eventueel amandelschilfers overstrooien
40 min bakken in oven op 220°C*- 35 min bakken op 180°C, prikken of gaar is, nadien verhogen tot 220 en klein korstje geven
In Aga, 10 min bakken in braadoven onderaan, nadien 30 min in bakoven.
Deze neem ik vandaag mee als kado voor een hippe toffe madam, de vorm krijgen ze erbij.
*Een vriendin maakte deze perenvlaai en merkte op dat 40 min bakken op 220°C toch wel wat veel was,
daarop een wijziging op baktemperaturen...
---
*Een vriendin maakte deze perenvlaai en merkte op dat 40 min bakken op 220°C toch wel wat veel was,
daarop een wijziging op baktemperaturen...
Beste, een vraagje, bedoel je met amandelmeel, de gemalen amandelen? Of is het een mengsel van amandelen met tarwebloem?
BeantwoordenVerwijderenBedankt.
Dag Mama Ilse, gemalen amandelen ja, succes! héél makkelijk en lekker!
BeantwoordenVerwijderen