11-10-2012

Artisjok letterlijk een waardevolle kado!



Vaak staat er op een uitnodiging van feestjes een envelopje.
Om origineler uit de hoek te komen kan je ook munten verstoppen in de bladeren van een artisjok.
Doe er nog een bosje peterselie bij en je boeketje is helemaal af.

De artisjokken kan men later nog opeten. Hoe kook je ze?
  1. snij de steel kort
  2. snij een stukje van de toppen van de blaadjes af
  3. neem een ruime pot en vul met water, zout en geperste citroen
  4. kook een 30 tot 40 min op zacht kokend vuurtje
  5. dressing van honing mosterd om te dippen
  6. trek een blaadje uit de bloem 
  7. dip in dressing
  8. en trek met je tanden het vruchtvlees uit de aanzet van het blaadje
Een caloriearm hapje met een gunstig effect op je darmflora en transit, bevat veel calcium, magnesium, ijzer, kalium en fosfor. Niet te vergeten vitamine C, B1, B3 en foliumzuur, verlaagt je cholesterol door de Cynarine die er in zit en helpt je bij vet te verteren! Wat willen wij nog meer dames en heren!!!


1 opmerking:

  1. Ik ben echt zot van artisjokjes!!! En dan zo dippen in een sausje en die blaadjes afsabbelen, mmmmmmmmmm!!!

    BeantwoordenVerwijderen