06-03-2012

Speculooscake en speculooswafels


Ik zat nog met een berg Sinterklaasspeculoos waar de kids niet meer van smulde. Meestal als ik cake bak, wat de laatste tijd nogal veel is met een dagelijkse productie van 5 eitjes, bepoeder ik de cakevorm met paneermeel. Omdat deze haast op was zocht ik naar een alternatief. Speculoos dus! Ik stak een deel in een plastic zak, liet me eens goed gaan en klopte door tot ik een soort speculoosmeel kreeg. Hier mogen best nog grotere stukjes inzitten hoor. Bewaar ze in glazen potten zodat het droog blijft. Hoe ga je verder?

Speculooscake

  • maak cakebeslag
  • bepoeder de vorm met speculoosmeel
  • indien gewenst kan je extra speculoosmeel toevoegen bij het beslag
  • bak af zoals gewoonlijk 


Speculooswafels

  • maak gewoon cakebeslag
  • voeg speculoosmeel toe
  • bak af in een hartjeswafelijzer
Smakelijk!



2 opmerkingen:

  1. ziet er goed uit, misschien is het iets voor mijn kinderen, want ikzelf ben niet zo zot van speculoos.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. o mjam! Hoe simpel en hoe lekker denk ik zo!

    BeantwoordenVerwijderen